لنوو بزرگترین شرکت فعال در حوزهی کامپیوتر ازلحاظ تعداد دستگاههای عرضه شده به بازار به شمار میاد و بین کاربران مختلف در سراسر دنیا بسیار محبوب هست. این شرکت اخیرا تصمیم گرفته که برخی از کامپیوتر های خود را به صورت پیشفرض با سیستمعامل لینوکس دردسترس قرار بده.
لنوو با انجام این کار به شرکتهای دیگه ای مثل DELL، Purism ،ZaReason و System76 ملحق میشه که قبلا سابقهی عرضهی کامپیوتر با سیستمعامل لینوکس رو داشتن.
اگه به لینوکس علاقمندین و از سیستمعاملهای مرسوم نظیر ویندوز و macOS استفاده نمیکنین، بهتره که بدونین لنوو برنامه هایی ویژه برای شما در سر داره. این شرکت با انتشار اطلاعیهای، اعلام کرده که میخواد در همکاری با پروژهی فدورا (Fedora Project) شماری از لپتاپهای خانوادهی تینکپد (ThinkPad) رو با لینوکس روانهی بازار کنه. بهلطف این پروژه، حتی کسانی که سابقهی کار با فدورا رو ندارن، میتونن بهشکلی ساده کار با اونو ازطریق لپتاپ لنوو شروع کنن.

لنوو از پروژهی ویژهی خودش برای عرضهی لپتاپ های مبتنی بر لینوکس با نام Linux Community Series – Fedora Edition یاد میکنه. بهلطف این پروژه، لپتاپهای تینک پد پی ۱ نسل ۲ (ThinkPad P1 Gen2) و تینک پد ایکس ۱ نسل ۸ (ThinkPad X1 Gen8) و تینک پد پی ۵۳ (ThinkPad P53) قراره به عنوان نخستین دستگاهها با سیستمعامل لینوکس در بازار عرضه شوند. این احتمال وجود داره که لنوو بخواد در آیندهای نزدیک شمار دستگاه هایی رو افزایش بده که بهصورت پیشفرض با لینوکس عرضه میکنه. این اتفاق درصورتی رخ میده که میزان تقاضا برای این لپتاپها بتونه انتظارات این شرکت رو برآورده کنه.
براساس اعلام رسمی لنوو، سه لپتاپ یاد شده از سری تینک پد قراره بهصورت پیشفرض با Fedora 32 Workstation Linux در دسترس قرار بگیره که همین چند وقت پیش منتشر شده. بهعلاوه گفته میشه Fedora 32 Workstation Linux بسیار روان روی دستگاهها اجرا میشه؛ چون ظاهرا لپتاپ های لنوو، تنها از مخزنهای اصلی و غیرمتفرقهی لینوکس بهره میگیرن. این موضوع نشون میده لپتاپ های تینک پد P53 و تینک پد P1 نسل ۲ قرار نیست موقع عرضه در بازار بهصورت پیشفرض درایور های انویدیا داشته باشن. البته کاربر میتونه بهسادگی درایورهای موردنیاز رو از منابع خاص دانلود کنه.
اول فکر میکردیم لنوو میخواد از اوبونتو بهعنوان سیستمعامل اصلی لپتاپ های مبتنی بر لینوکس خودش استفاده کنه؛ چون قبلا دیده بودیم دل تونسته بود با استفاده از این سیستمعامل در لپتاپ XPS 13 Developer Edition، در چند سال اخیر به موفقیت چشمگیری دست پیدا کنه. لنوو در اطلاعیهی جدیدش، غیرمستقیم به احتمال استفاده از اوبونتو در محصولاتش اشاره میکنه.
مزیت اصلی استفاده از اوبونتو اینه که شرکت کنانیکل (ناشر اوبونتو) نسخهای ویژه از این سیستمعامل رو با پشتیبانی طولانیمدت به شرکت هایی مثل دل ارائه میکنه. این نسخهی خاص هر دو سال بروزرسانی میشن و تا پنج سال بعد از انتشار، پشتیبانی میشن. دادههای مؤسسههای تحلیلی نشون میدن معمولا عمر هر لپتاپ پنج سال است. این یعنی مدت پشتیبانی کنانیکل از نسخهی ویژهی اوبونتو باتوجهبه همین موضوع تعیین شده. لنوو تاکنون دقیقا مشخص نکرده که نخستین لپتاپ های مجهز به فدورا قراره کِی و با چه قیمتی روانهی بازار بشن.
AMD قبلا با پردازنده های سری رایزن ۴۰۰۰ به وضوح نشون داده که میتونه پردازش قدرتمندی رو ازطریق پردازندهی موبایلی ارائه بده. بههمیندلیل، احتمال میدیم لنوو بخواد حداقل یکی از لپتاپهای جدید سری تینک پد رو با پردازنده های رایزن AMD (شاید Ryzen 4800H) معرفی کنه.
منبع: TechSpot